اردیبهشت 8, 1403

bms در ساختمان چیست؟

BMS یا سیستم مدیریت ساختمان یک سامانه یکپارچه است که وظیفه یکپارچه سازی اجزای ساختمان ها را بر عهده دارد. این سیستم به صورتی مرکزی با کنترل کننده های درونی واحدهای ساختمانی ارتباط برقرار کرده و کنترل این اجزا را به صورت یکپارچه میسر می سازد.

در سیستم مدیریت ساختمان، نورپردازی، کنترل سیستم های تهویه، برخی سناریوهای امنیتی و در نسل های پیشگام آن سنسورها و دوربین های نظارتی نیز در یک مجموعه کنار هم پدید می آیند.

اهداف BMS در ساختمان

  • ایجاد محیطی مطلوب برای افراد حاضر در ساختمان
  • استفاده بهینه از تجهیزات و افزایش عمر مفید آنها
  • ارائه سیستم کنترلی با قابلیت برنامه ریزی زمانی عملکرد
  • کاهش چشمگیر هزینه های مربوط به نگهداری و بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف انرژی
  • عدم نیاز به پیمانکار دائمی ساختمان
  • امکان مانیتورینگ و کنترل تمامی نقاط تحت کنترل از طریق یک PC و با بهره گیری از اینترنت اشیا
  • با توجه به یکپارچه سازی ساختمان ، تمام تجهیزات بصورت هماهنگ کارکرده و امکان تداخل و بروز مشکلات ناشی از عدم هماهنگی از بین می رود
  • امکان گرفتن گزارش های آماری از تمامی تجهیزات و عملکرد آنها به منظور بهینه سازی مصرف و عملکرد

فواید استفاده از BMS در ساختمان

مزایای اصلی استفاده از BMS را می­توان به 3 محور اصلی زیر تقسیم نمود:

1- صرفه­ جویی انرژی و کاهش هزینه ­های نگهداری : مطالعات نشان داده است که استفاده از سیستم هوشمند می ­تواند بطور متوسط 20 درصد از مصرف انرژی و هزینه ­های جاری ساختمان می­ کاهد. این سیستم علاوه بر کاهش مصرف انرژی با خاموش نمودن و کنترل آنها موجب کاهش استهلاک و افزایش طول عمر دستگاه ­ها و کاهش هزینه ­های مربوطه می گردد.

2- ایمنی : ایمنی در شرایط بحرانی با ارسال سریع و به موقع اعلام خطر می ­تواند در جلوگیری از حوادث و کاهش اثرات آن نقش مؤثری داشته و به طور خودکار پیام های اضطراری را به افراد یا ارگان های ذی­صلاح ارسال نماید. همچنین کنترل درب و مبادی ورودی و اتصال آن به دوربین ­های مدار بسته و دستگاه­ های ثبت ورود می ­تواند ایمنی سیستم را بطور قابل ملاحظه ­ای افزایش دهد.

3- افزایش سطح رفاه و آسایش : راحتی این سیستم می ­تواند بسیاری از کارهای تکراری و بازرسی ­های مورد نیاز را بطور هوشمند انجام دهد. بطور مثال با حضور افراد نسبت به روشن­ شدن روشنایی و فن­کوئل اقدام نماید و یا آبیاری فضای سبز و باغچه را بطور خودکار انجام دهد و یا با تنها فشار یک دکمه حالت­های از پیش تعریف شده­ ای را اجرا نماید و یا دما و نور و رطوبت مکان ها را در حد مطلوب تنظیم نماید.

تجهیزات BMS در ساختمان

کلید لمسی

کلید لمسی به صورت تک پل، دوپل و سه پل در فروشگاه خانه هوشمند ارائه می‌شود و ظاهری زیبا دارد. این کلید‌ها قابلیت اتصال به انواع وسایل خانه هوشمند مانند دستگیره درب هوشمند، سنسور و غیره را دارند. از ویژگی‌های کلید لمسی می‌توان به قابلیت کنترل از راه دور، سهولت در مدیریت و کنترل امور، صرفه جویی در زمان و کاهش مصرف انرژی اشار کرد.

این مطلب را هم از دست ندهید :
تجهیزات پزشکی چیست؟

عملگر

عملگرها یکی از کلیدی‌ترین اجزای هوشمند سازی خانه است. وظیفه عملگرها در این تجهیزات، اجرای فرمان‌های صادر شده است؛ به بیان ساده عملگرها یک “حرکت دهنده” هستند و از آن‌ها برای باز کردن درب پارکینگ، حرکت موتورهای پرده برقی، روشن کردن پمپ تصفیه استخر و کاربرد‌های این چنینی استفاده می‌شود. عملگرها برای کارکردن نیاز به یک سیگنال کنترل منبع انرژی دارد. این سیگنال می‌تواند ولتاژ الکتریکی، فشار پنوماتیک، فشار هیدرولیک و یا حتی نیروی انسانی باشد.

پنل لمسی هوشمند

پنل لمسی هوشمند دیواری یک محصول با ترکیب چند ویژگی منحصر به فرد است. پنل‌های هوشمند دارای یک صفحه نمایشگر لمسی است. در صورت هوشمند سازی فضای خانه از طریق این پنل، می‌توان انواع وسایل هوشمند مانند سیستم روشنایی هوشمند، دوربین مداربسته، سیستم سرمایش گرمایش، پرده‌ها و ماژول‌های ایمنی را مدیریت کرد.

ریسه های LED

نور پس زمینه را چه دور آینه ی حمام و چه زیر کانتر آشپزخانه ایجاد کنید، برجسته ترین نقطه ی خانه ی شما خواهد شد. ریسه های ال ای دی هم شیوه ی دیگری برای زیباتر کردن خانه و جلب توجه به سمت یک وسیله است.ال ای دی های هوشمند از لحاظ مصرف انرژی، از سایر لامپ های الکتریکی مقرون به صرفه تر هستند. بعلاوه، شما می توانید از ریسه های خودکار بهره بگیرید؛

این ریسه ها برنامه پذیرند و با توجه به برنامه ی زمانی که شما به آنها می دهید، روشن و خاموش می شوند و یا تغییر رنگ می دهند. البته میزان نور این لامپ ها را هم می توان تعیین کرد.لامپ های ریسه ای هوشمند با رنگ های غیرمنتظره یک ظاهر فضایی به دکوراسیون می دهند، در حالی که لامپ های سفید و زرد حالت کلاسیک دارند.

دیمرهای خودکار

تحقیقات نشان داده اند که میزان نور محیط و رنگ آن می تواند بر چرخه ی خواب شما اثر بگذارد. بودن در معرض نور آبی روشن یا سفید، خواب را از چشمان شما می گیرد؛ در حالی که نور زرد ملایم باعث می شود زودتر به خواب بروید.

دیمر وسیله ای است که نور لامپ ها را بطور خودکار کم می کند.دیمرهای هوشمندی که روی دیوارها نصب می شوند به شما امکان کنترل میزان روشنایی هر نوع نور در اتاق را می دهند. برخی دیمرها علاوه بر این، قابلیت تغییر رنگ نور لامپ را نیز دارند. بنابراین، شما می توانید برای سناریوها و اوقات مختلف، برنامه های متفاوتی برای طول روز به سیستم هوشمند روشنایی خانه ی خود بدهید.